A vérnyomásgyógyszerek ára is csökken

gyógyszertámogatási rendszer, gyógyszertár, patika, orvosság
Vágólapra másolva!
Vasárnaptól 1099 gyógyszert olcsóban vásárolhatunk meg - közölte az Országos Egészségbiztosítás Pénztár, amely a betegeket arra bíztatja: kérjék orvosaiktól az azonos hatóanyagú, de kedvezőbb árú készítmény felírását.
Vágólapra másolva!

Április elsejétől ismét csökken összesen 1099 gyógyszer ára, átlagosan 18 százalékkal. Ugyanakkor nem adott be árcsökkentési kérelmet 536 termék gyártója, de ezek a gyógyszerek helyettesíthetők azonos hatóanyagú, olcsóbb készítményekkel - írja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteki közleménye.

A gyógyszerek között több népegészségügyi szempontból fontos készítmény is van: gyulladásgátlók, a központi idegrendszerre ható készítmények, szívre ható szerek, vérnyomáscsökkentők, vizelethajtók és allergiás megbetegedések kezelésre szolgáló készítmények.

Nagyon fontos, hogy a lakosság orvosával vagy gyógyszerészével konzultálva tekintse át jelenleg szedett gyógyszereit és éljen azzal a lehetőséggel, hogy április elsejétől az azonos hatóanyagú gyógyszerek közül mindig a legkedvezőbb árú és támogatású, úgynevezett preferált gyógyszereket szedje. Ennek kiválasztásához segítséget nyújt az OEP honlapján elérhető gyógyszerkereső is - hangsúlyozta az egészségbiztosító.