Büntetné a homoszexualitás népszerűsítését a Jobbik

Vágólapra másolva!
A melegektől félti a közerkölcsöt és a fiatal generációk egészséges gondolkodását a Jobbik. A párt ezért olyan javaslatot nyújtott be, amelynek értelmében börtönnel büntetnék a homoszexualitás, transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás népszerűsítését.
Vágólapra másolva!

A homoszexualitás, a transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás népszerűsítésének betiltását és büntetését javasolja a Jobbik. A Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő által a parlamenthez benyújtott törvényjavaslat szerint erre a "közerkölcs és a fiatal generációk egészséges gondolkodásának védelmében" van szükség.

"Az egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében szükséges törvénymódosításokról" című javaslat módosítaná a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt és a reklámtörvényt is. Tilos többek között olyan reklámokat és műsorokat közzétenni, amelyek "társadalmilag elfogadott, követendő példaként" mutatják be a felsorolt magatartásformákat.

A javaslat értelmében három év letöltendő börtönnel büntetnék azt, "aki más azonos nemű személlyel folytatott szexuális kapcsolatot (fajtalanság), illetve egyéb más szexuális magatartászavart nagy nyilvánosság előtt népszerűsít", öt év börtönt kapna az, aki mindezt kiskorúval szemben, illetve nyolc évet, aki "nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló" kiskorúval szemben követi el.

Mirkóczki Ádám közölte, a Jobbik álláspontja szerint a "szexuális szokások kizárólag az alanyra és a hálószobára tartoznak", mivel azonban a "fenti devianciákat" propagálni nem tilos, ezért az emberek "lassan már nem tesznek különbséget a normalitás és a deviancia között". Szerinte ezeknek a magatartásoknak a reklámozását "minden normális ember úgy ítéli meg, hogy a jövő generációja pszichés fejlődését kifejezetten negatív értelemben befolyásolják".

A Jobbik nem akarja karanténba zárni a homoszexuálisokat vagy a transzvesztitákat, hanem azt akarja elérni, hogy társadalmi szinten ne lehessen ezeket a magatartásokat példaként állítani fiatalok elé - mondta.

"Az orosz elvtársak példáját követve"

A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Szövetség közleményben ítélte el a Jobbik kezdeményezését, közölték, a párt csak politikai előnyt kíván kovácsolni a kisebbségek elleni hangulatkeltéssel. Arra kérték a parlamenti pártokat, hogy utasítsák el "az emberi jogokat és a demokratikus alapértékeket semmibe vevő" javaslat napirendre vételét.

A melegszervezet párhuzamot von a módosító javaslat és a szintén jobbikos Baráth Zsolt április 3-i országgyűlési felszólalása között, amelyben a képviselő a tiszaeszlári vérvádat felemlegetve zsidózott. "Most a szexuális kisebbségeket taszítanák tömlöcökbe" - írták. A szervezet szerint a Jobbik "az orosz elvtársak példáját követve igyekszik politikai előnyt kovácsolni a kisebbségek elleni hangulatkeltéssel". Ezzel arra utaltak, hogy a közelmúltban Oroszország több megyéjében is hasonló törvényt fogadtak el, amelyek a melegeket pénzbírsággal sújtják.