Nem rúgják ki az utasokkal tréfálkozó BKV-sofőrt

Vágólapra másolva!
Megtarthatja az állását az utasokat a poénjaival szórakoztató buszsofőr - közölte a BKK szerdán. Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a buszsofőr elvesztette az állását, azonban a BKK csak figyelmeztette, mert engedély nélkül nyilatkozott az ATV-nek.
Vágólapra másolva!

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem veszíti el az állását a 105-ös buszon a megállók nevét viccesen közlő buszsofőr - közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ vezetője az [origo]-val. Vitézy Dávid közleménye szerint a buszvezető engedély nélkül és a BKV belső szabályait megszegve nyilatkozott az ATV híradójának korábban, "de elbocsátása túlzó munkáltatói intézkedés lenne".

A közlemény szerint "a BKV közérdeklődésre számot tartó járművezetői eddig és a jövőben nyilatkozhatnak, ha erre a sajtó képviselője vagy a dolgozó engedélyt kér, azonban engedély nélkül - ahogy bármely más cég esetében sem - a dolgozók a munkáltatójuk ügyeiről nem nyilatkozhatnak". A BKV az utasokkal viccelődő sofőr figyelmét felhívta a szabályok betartására.

A 105-ös busz sofőrjének kirúgásáról a Bkvfigyelő.postr.hu blogoldal is beszámolt, ott azt írták, hogy az ATV riportja után kirúgta a BKV a buszsofőrt. Az esetről a blog szerint a Class FM reggeli műsorában a riportot készítő televíziós számolt be. A vele készített videóban a BKV-sofőr zenei bejátszásokkal szórakoztatta az utasokat, továbbá a 105-ös buszt egy repülőhöz hasonlította, de azon is élcelődött, hogy szép az idő, mégis megy a fűtés a járművön.