Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc papíron kért negyvenezer oldalnyi iratot a Sukoró-ügy vád-előkészítési szakaszában, amelyet a Népszabadság értesülése szerint a vádhatóság már harmadik hete másol. Elképzelhető, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nem nyújtja be májusig a vádiratot.
Vágólapra másolva!

A vádelőkészítés szakaszában van a Sukoró-ügy nyomozása, a korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy várhatóan még ebben a hónapban a vádemelés is megtörténhet. Valószínűbb azonban, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség mégsem nyújtja be májusig a vádiratot a Fővárosi Törvényszéknek - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

Ennek egyik oka az lehet a lap szerint, hogy a két éve hűtlen kezelés gyanújával indult - és a végére kilenc gyanúsítottat, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt is eljárás alá vont - folyamat során közel negyvenezer oldal irat keletkezett, amelynek érdemi megismeréséhez mindegyik gyanúsítottnak és védőjének joga van. Gyurcsány pedig a teljes iratanyagot papíralapon és fűzve kérte. A Népszabadság írása szerint a vádhatóság ezt harmadik hete másolja neki.

Az iratismertetés hivatalosan március végén kezdődött meg, és április tizedikén le is zárult az összevont Sukoró-ügyben. A büntetőeljárási törvény viszont előírja, hogy megfelelő időt kell azok megismerésére biztosítani. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a lapnak azt mondta, hogy Gyurcsány Ferencnek is küldtek értesítést az iratismertetésre vonatkozóan, ott azonban ügyvédje közölte, hogy a teljes iratanyagot papíralapon kérik. Arról, hogy mikorra várható vádemelés, Keresztes nem kívánt jóslatokba bocsátkozni.