Csúszik a Fővárosi Vízművek átvétele

Vágólapra másolva!
A Főpolgármesteri Hivatal szerint azért nem írták még alá az ügyletet véglegesítő dokumentumot, hogy a képviselőknek legyen idejük áttekinteni az előterjesztést.
Vágólapra másolva!

Eredetileg a Fővárosi Vízművek visszavásárlásáról szóló végleges megállapodás jóváhagyására hívták össze szerdára a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését, de az ügyben csak a hónap végén döntenek - erősítette meg a Magyar Nemzetnek a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Szűcs Somlyó Mária a lapnak elmondta, hogy Tarlós István főpolgármester legkésőbb május 8-áig aláírja a külföldi befektetőkkel a dokumentumot. A városháza szerint azért csúsznak, hogy a képviselőknek legyen idejük áttekinteni az előterjesztést.

Az összességében 15,1 milliárd forintos visszavétel feltételeiben lényegi változás nem történt, a nyár végére tervezett átadás-átvételt legkésőbb az ősszel megtartják - írja a lap.

Tavasszal Tarlós arról állapodott meg a francia Suez Environnement S.A.-val, hogy 15,1 milliárd forintért átveszi a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagját a cégtől. Ez a visszavételi ár 1,4 milliárddal kisebb, mint az 1997-ben kötött szerződés összege. Az 1997-ben kötött szindikátusi és menedzsmentszerződés megszüntetéséről és a részvényadásvételről még határoznia kell a Fővárosi Közgyűlésnek.