Benzines csalással vádolják Szikszó polgármesterét

Vágólapra másolva!
Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat Füzesséri József, Szikszó független polgármestere ellen a Miskolci Városi Ügyészség.
Vágólapra másolva!

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a polgármester az önkormányzat tulajdonában lévő személyautót hivatalos és magánútjaira is használhatta, az önkormányzat havonta 2000-2000 kilométer hivatali célú, illetve magáncélú használatot engedélyezett a városvezetőnek úgy, hogy a magáncélú használat költségeit a polgármester köteles megtéríteni az önkormányzatnak.
A vádirat szerint 2007-2009-ben a polgármester folyamatosan megtévesztette az önkormányzatot a gépkocsi használatával kapcsolatban, a menetlevelekben és az útnyilvántartásokban valótlan adatokat tüntetett fel, magáncélú használatot hivatalos használatként tartott nyilván. A megjelölt úti célok és a tankolások sem egyeztek meg. Mindezzel Szikszó önkormányzatának 963 610 forint kárt okozott.

A polgármester tagadja a cselekmények elkövetését, a vádirat tanúvallomásokon, okiratokon, hivatalos megkereséseken alapul. Ha a bíróság bűnösnek találja Füzessérit, öt évig terjedő börtönbüntetést is kiróhat rá. Az ügyészség felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.