Letöltendő börtönt kért az ügyész Kolompár Orbánra

Vágólapra másolva!
Letöltendő börtönt kért Kolompár Orbánra az ügyész a 2010 nyara óta folyó perben, mert szerinte az Országos Cigány Önkormányzat volt elnöke bűnös. Kolompárt többek között sikkasztással és a számviteli fegyelem megsértésével vádolják.
Vágólapra másolva!

Letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat volt elnökére az ügyész hétfőn a Kecskeméti Törvényszéken elmondott perbeszédében. Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész több mint négy órán át tartó perbeszédében leszögezte: a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újraindult, három ügyet egyesítő perben a bíróság részletesen lefolytatta a bizonyítási eljárást.

Az ügyész álláspontja szerint Kolompár Orbán elsőrendű vádlott bűnös jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és az európai közösség pénzügyeinek a megsértése bűntettében, valamint jelentős értékre elkövetett sikkasztás és a számviteli fegyelem megsértése bűntettében. Az ügyész a szökésben lévő Kolompár László másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.