Rabok készítenek bakancsokat a hadseregnek

Vágólapra másolva!
Közel hetvenmillió forint értékben rendelt bakancsokat a büntetés-végrehajtástól a Honvédelmi Minisztérium. A honvédségnek közel 2500 darab bakancsot gyártanak a rabok.
Vágólapra másolva!

Beszerzési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium hadbiztosi hivatala, illetve a büntetés-végrehajtás, amelynek értelmében több ezer katonai bakancsot a jövőben fogvatartottak gyártanak a honvédségnek - írta a Népszabadság csütörtöki számában. A most megkötött szerződés értelmében az Ipoly Cipőgyár közel bruttó hetvenmillió forint értékben fog katonai bakancsokat szállítani a HM részére, ez nagyságrendileg két és fél ezer pár gyakorló lábbelit jelent.

A HM részéről a ruházati termékek beszerzésére rendkívül szigorú műszaki és minőségi előírások vonatkoznak. A büntetés-végrehajtás által gyártott bakancsokat a rendőrség évek óta használja. Ott beváltak, nem merült fel minőségi kifogás - közölte a HM a lappal. A HM közlése szerint a bakancsok vonatkozásában a büntetés-végrehajtással való megállapodás közel harminc százalékos költségmegtakarítást jelent.
A jövőben további ruházati felszerelések, így gyakorló zubbonyok, nadrágok, téli és nyári sapkák beszerzését is tervezik.