A csendrendelet miatt törlik a Fridge Fesztivált

Vágólapra másolva!
Egy szeptember elején tartott, a környékbelieket zavaró rendezvény után megszigorított zuglói csendrendelet miatt az utóbbi két évben 100 ezer látogatót vonzó Fridge Fesztivált az idén nem rendezik meg.
Vágólapra másolva!

"A Városligeti Műjégpályán tartható rendezvények körül kialakult bizonytalanságok miatt így a Fridge Fesztiválnak egy évet ki kell hagynia. Jövőre azonban a Sziget szakmai segítségével fejlődik tovább" - közölte a Sziget Fesztivált szervező cég.

A zenei programokat, extrémsport-bemutatókat és a síszezonhoz kapcsolódó kiállítást is magában foglaló rendezvényen az elmúlt két évben összesen százezer látogató vett részt. "Pár hete volt a műjégpályán egy rendezvény, ami a hajnalig tartó hangoskodásával kiváltotta a környező lakók és kerületek, sőt a főváros vezetésének haragját is, ezzel olyan helyzetet teremtettek, ami ellehetetlenítette a korábban két évig sikeresen és közmegelégedésre szervezett fesztiválunk megrendezését" - közölte pénteken Balogh Balázs, a Fridge alapító-szervezője.

Az ominózus rendezvény olyan közhangulatot eredményezett, amelynek eredményeként csak este 10-ig lehetne szabadtéri zenés programokat tartani és utána - az időközben megszigorított zuglói hangrendeletnek köszönhetően - még sátrakban sem lehetne folytatni a programokat. Emiatt döntött úgy a Fridge szervezőgárdája, hogy nem rendezi meg a fesztivált.

Szeptember elején a Blikk számolt be arról, hogy a műjégpályától négy kilométerre, a csukott ablakokon át is hallani lehetett egy városligeti koncertet, ami miatt rengetegen hívták a rendőrséget nemcsak Zuglóból, hanem Józsefvárosból is. A rendezvény miatt Tarlós István főpolgármester pedig figyelmeztette a műjégpálya igazgatóját, hogy ne engedélyezze hangos rendezvények megtartását, egyúttal jelezte, ha még egyszer előfordul, akkor felmenti állásából.