Vágólapra másolva!
Az ajánlószelvények nem védték meg a politikát a paprikajancsiktól, kalandoroktól és haszonlesőktől az elmúlt húsz évben - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az M1 reggeli műsorában. Példaként Torgyán Józsefet említette.
Vágólapra másolva!

A kopogtatócédulák rendszere nem védte meg a magyar politikai életet, a parlamentet a "paprikajancsiktól" az elmúlt húsz évben - állt ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az ajánlószelvények megszüntetése mellett az M1 Ma reggel című műsorában, kedden.

A kormánypárti politikus arra a riporteri felvetésre, hogy nem válik-e a politikai mezőny egyfajta bolhacirkusszá attól, hogy a jelöltté váláshoz nem lesz szükség ajánlószelvények összegyűjtésére, azzal a kérdéssel válaszolt: vajon tényleg megvédte a politikát vagy a parlamentet ez a szűrő attól, "hogy nyilvánvaló paprikajancsik, bohócok, kalandorok, haszonlesők, megélhetési emberek kerüljenek tömegével a parlamentbe?".

"Gondoljunk csak Torgyán Józsefre, vagy néhány olyan figurára, akit mindenki ismer" - folytatta Kósa Lajos, saját felvetésére nemmel válaszolva.

Az alelnök hétfőn, szintén az M1-en beszélt arról, hogy a Fidesz javaslata szerint a megszűnő ajánlószelvények helyett a jövőben kétszáz aláírást kell majd összegyűjteni ahhoz, hogy valaki képviselő-jelöltségként indulhasson a parlamenti választáson.