Vágólapra másolva!
Veszprém megyében vasárnap este több mint tíz esetben tűzoltók tettek szabaddá utakat, amelyekre a szél fákat döntött. A Vas megyei Jákon villanyoszlop dőlt ki, Celldömölknél pedig fák zuhantak vasúti sínekre, egy ideig állniuk is kellett a vonatoknak. Erős széllel vonul át a vihar az országon.
Vágólapra másolva!

Veszprém és Vas megyében okozott nagyobb károkat a vasárnapi vihar. Zsigray Dániel, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese azt mondta, a vihar az esti órákban a megye több pontján döntött ki fákat, amelyek nehezítették a közlekedést. Néhol az erős szél a házak tetejét is megbontotta.

Gaál Csaba, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, este hét óra körül Révfülöpnél a 71-es útra fa dőlt, ezért itt a rendőrök csak fél pályán engedték a forgalmat.

Vas megyében fákat és villanyoszlopot is kidöntött az átvonuló vihar. Lendvai Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese azt mondta, hogy a legtöbb riasztás Celldömölk térségéből érkezett, ahol a vasúti sínekre dőlt egy fa, egy másik pedig Csepreg közelében a vasúti felsővezetéket rongálta meg. A főügyeletes közlése szerint Jákon egy villanyoszlop dőlt ki a szél miatt.

A vihar miatt több helyen is állniuk kellett a vonatoknak. A Győr-Celldömölk vonalon néhány óráig nem közlekedtek a vonatok a sínre dőlt fa miatt. Keszthely és Balatonszentgyörgy között pedig egy közlekedő motorvonatra dőlt fa. A megsérült motorvonat - amelynek az elejére dőlt fa betörte az egyik ablakát - eljutott a végállomásig, Balatonszentgyörgyig. Egyik helyszínen sem sérült meg senki.

Erős széllel vonul át a vihar az országon

Tíz megyében van érvényben másodfokú - narancs - riasztás az országon több mint 90 kilométer/órás sebességű széllökésekkel átvonuló vihar miatt - mondta Petróczi Tímea az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap este.

A vihar délután csapott le a Dunántúlra, este hét órára pedig elérte Budapestet és a Duna vonalát. Északkeleten - Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti felén és a Tiszántúl északi részén - késő este várható viharos északi szél.