Figyelmeztették Orbánt a németek

Vágólapra másolva!
Egy nappal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárhoz látogat, a politikai kisebbség jogainak védelmére szólította fel a német kormány a magyar kormányfőt.
Vágólapra másolva!

"Akinek kétharmados többsége van, mindig tudnia kell, hogy a kétharmados többséggel nagy demokratikus felelősség is együtt jár azokkal szemben, akik kisebbségben vannak" - mondta Steffen Seibert német kormányszóvivő szerdán Berlinben a dpa német hírügynökség szerint.

Orbán Viktor magyar kormányfő Angela Merkel német kancellárhoz látogat csütörtökön. Korábban a német kormányszóvivő azt mondta, a kétoldalú kapcsolatokról, az euróövezet helyzetéről, a két ország belpolitikai fejleményeiről és regionális kérdésekről fognak beszélni.

Korábban Andreas Peschke német külügyi szóvivő beszélt a magyar kormányról, annak "első javításairól és irányváltásairól". Azt is mondta, hogy ezzel együtt a párbeszéd folytatódik. "Abból indulunk ki, hogy ezzel összhangban végül jó megoldásokat lehet találni" - mondta a külügyi szóvivő.