Helyreigazítás a Századvég ügyében

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az [origo] Itthon rovatában 2012. október 16-án az Eötvös Károly Intézet közleményét szemlézve cikket írtunk a Századvég-csoport és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium között létrejött szerződés részleteiről.

A cikkben szereplő állítások közül nem felel meg a valóságnak az, hogy a Századvég oldalanként 470 ezer forintért dolgozik. A valóságban az írásbeli tanulmányok és döntés-előkészítő anyagok elkészítése mellett a Századvég tevékenységébe témánként havi rendszerességgel legfeljebb 200 óra, mindösszesen 800 óra tanácsadói tevékenység tartozik, valamint közvélemény-kutatási és projektmenedzsment feladatokat is ellát, ezért a megbízási díj a tanulmányok oldalankénti értékére vetítve nem számítható ki.

Nem felel meg a valóságnak az az állítás sem, hogy a minisztérium az idén decemberig felhasználható keret 99,4 százalékát fizette ki az anyagokért. Ezzel szemben a minisztérium a szerződésben meghatározottak szerint - 2012. május végéig - az idei keret nagyságrendileg 20 százalékának megfelelő összeget fizetett ki.

Olvasóinktól és az érintettektől elnézést kérünk.