Orbán csökkentené a párttámogatást

Vágólapra másolva!
Nem tett le arról Orbán Viktor, hogy csökkentse a pártoknak juttatott állami támogatást a következő két évben. 3,8 milliárd forinttal kevesebb járhat a pártoknak jövőre egy tervezet szerint.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök nem tett le arról a korábbi tervéről, hogy függesszék fel a pártok 2013-as és 2014-es állami támogatását, ezért várhatóan módosítani fogják a jövő évi büdzsé tervezetét, amely szerint a pártoknak és a pártalapítványoknak összesen 3,8 milliárd forinttal kevesebb jár 2013-ra - írta a Népszabadság szerdán fideszes forrásokra hivatkozva. Az [origo] összeállítását a témában itt találja.

A lap forrása szerint döntést még nem hoztak, így nem lehet tudni, hogy a pártok kizárólag a tagdíjakból és adományokból lesznek kénytelenek gazdálkodni, vagy csak az állami támogatás 50-60 százalékát vonnák el tőlük.

Arra, hogy ezek után az ellenzéki pártok joggal panaszkodhatnának, hogy nem egyenlő esélyekkel indulnak a választáson az egyik fideszes elnökségi tag a Népszabadságnak azt mondta, hogy Brüsszelben már elkönyvelték Magyarországot rossz gyereknek, eggyel több rossz pont már nem számít. A párt vezérkarának egyik tagja azt a hírt cáfolta a Népszabadságnak, hogy a Fidesz-elnökség a pártok állami támogatásának végleges megszüntetésén is gondolkodna.