Törölték Soltészt és Spallert KDNP-ből

Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Spaller Endre országgyűlési képviselő nem fizetett tagdíjat, ezért a párt 13. kerületi szervezete törölte őket a tagjai közül. Soltész szerint nem kell ezzel foglalkozni.
Vágólapra másolva!

A Kereszténydemokrata Néppárt 13. kerületi szervezetének vezetősége törölte tagjai közül Soltész Miklós államtitkárt és Spaller Endre országgyűlési képviselőt. A döntésre azt követően került sor, hogy a két politikus többszöri írásbeli és szóbeli figyelmeztetés ellenére sem fizette be a tagdíjat - írta az Index a 13. kerületi KDNP közleményére hivatkozva.

A 13. kerületi KDNP közleménye az Index tudósítása szerint így végződik: amennyiben a két egykori párttagot másik alapszervezetbe felveszik, a döntést megtámadják.

A KDNP sajtóosztályán még nem hallották a hírt, de a párt központjában megerősítették a törlés tényét. Csorba Béla az [origo]-nak azt mondta, hallotta a hírt, de nem tud arról, hogy az államtitkár és a képviselő ellen lefolytatták volna az ilyenkor szokásos eljárást. "Ha valaki tartósan nem fizet tagdíjat, azt írásban kell jelezni neki, hogy rendezze a tartozást. Ha ekkor sem teszi meg, akkor az adott szervezet taggyűlésen dönt a kizárásról" - mondta a politikus.

"Nem kell vele foglalkozni, legalábbis én nem foglalkozom vele" - kommentálta szűkszavúan a hírt az [origo] tudósítójának Soltész Miklós hétfőn a parlamentben. Spaller Endre azt mondta, eddig sem a tartozásról, sem a kizárásról nem kapott értesítést, így nem is tud erről nyilatkozni. Minden évben egy összegben szokta rendezni az évi pár ezer forintos tagdíjat, és nem érti, hogy ha tartozása volt, miért nem szóltak neki - mondta.