Vágólapra másolva!
BKV-buszokon elhelyezett plakátokon szidja a Civil Összefogás Fórum Bajnait és Gyurcsányt. A plakátok üzenete szerint Bajnai és Gyurcsány együtt tette tönkre az országot, amit nem szabad elfelejteni. A szervezet korábban közölte, hogy a plakátok mellett minden magyar háztártasba tájékoztató kiadványt szeretnének eljuttatni az "elmúlt nyolc évről". A kampányt állításuk szerint adományokból finanszírozzák.
Vágólapra másolva!

BKV-buszokon láthatók a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Bajnai Gordont lejárató plakátjai - írja a Vasárnapi Hírek. A békemenetet is szervező jobboldali civil szervezet november elején jelentette be, hogy emlékeztető kampányt indít a hozzá csatlakozó civil szervezetekkel, hogy felhívja az emberek figyelmét a Gyurcsány Ferenc és a Bajnai Gordon vezette kormányok negatív döntéseire.

A Vasárnapi Hírek fényképén lévő plakáton Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon fotója látható, amint épp összehajolnak. A plakáton a "Gyurcsány-Bajnai Szövetség" képaláírás mellett három fősor is olvasható: "Együtt tették tönkre az országot", "Ebből egyszer már elég volt" és "Nem felejtünk". A plakáton a békemenet honlapjának címe is látszik.

A november eleji kampányindító sajtótájékoztatón a CÖF alapítója, Csizmadia László bejelentette, hogy tájékoztató kampányt akarnak indítani az "elmúlt nyolc évről". Egy kiadványban foglalnák össze az elmúlt nyolc évet gazdasági és társadalmi szempontból, amelyet a 4,3 millió magyarországi háztartásba akarnak eljuttatni. A CÖF alapítója elmondta, hogy a kiadványt és a kampányt adományokból kívánja megvalósítani.

Szigetvári szerint ez egy hazug kampány

A Haza és Haladás Egyesület közleményben reagált a kampányra. Az Egyesület alelnöke, Szigetvári Viktor szerint meglepő, hogy a kampányindító után két héttel kis adományokból köztéri plakátkampányt tudott indítani a CÖF, mert ezek szerint a CÖF nemcsak a világ leggazdagabb, de egyben a leggyorsabb civil szervezete is. Szigetvári szerint más, halandó megrendelőnek ugyanis lényegesen több idő kell ahhoz, hogy összegyűjtse a köztéri kampányhoz szükséges pénzt, megrendelje a felületeket, és le is gyártsa a kreatív anyagokat.

Az alelnök hozzátette, hogy ez a kampány "hazug kampány", mert másnak mutatja magát, mint ami. A lejárató akció mögött ugyanis a kormánypártok állnak, a hirdetések költségeit pedig adóforintjaikkal - akaratuk ellenére - olyan emberek is finanszírozzák, akik mindennapi vesztesei az Orbán-rezsimnek - írja Szigetvári. A kampányt nem lehet másnak látni, mint politikai hátsószándékból elkövetett karaktergyilkossági kísérletnek - zárul a Haza és Haladás közleménye.