Nem érti a megölt gyerek nevelőanyja, hogy mi történt

Vágólapra másolva!
A meggyilkolt Szita Bence nevelőapjának barátnője le van sújtva a történtek miatt, és tagadja, hogy köze lenne a kisfiú halálához. Kedden újra kihallgatják, lehet, hogy a bűncselekmény helyszínén is.
Vágólapra másolva!

Eddig következetesen tagadta a múlt hétfőn eltűnt, szombaton holtan talált 11 éves felsőmocsoládi Szita Bence meggyilkolását nevelőapjának volt élettársa. A 47 éves P. Erikát ma délelőtt ismét kihallgatja a rendőrség.

P. Erika eddig nem tett vallomást, annyit mondott, hogy nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt - mondta Berlik Zoltán ügyvéd a kilenc órakor megkezdett rendőrségi kihallgatás előtt az MTI-nek. Védence nincs jó állapotban, le van sújtva, és nem érti az ellene felhozott vádakat - tette hozzá az ügyvéd.

Közben a Somogy Megyei Kormányhivatal azonnali pénzügyi segélyt nyújtott Szita Bence nevelőapjának. A segélyt a temetés intézéséhez és a bűncselekmény következtében kialakult krízishelyzetre tekintettel adta a hivatal. "A döbbenetes kaposvári gyermekgyilkosság ténye Somogy megye, sőt az egész ország lakosságát megrázta. Az áldozat nevelőapja a történtek hatása ellenére is minden erejével arra törekszik, hogy nevelt fia számára méltó temetést, emlékezetes szertartást biztosíthasson" - közölte a kormányhivatal.

A bűncselekményben való részvétel gyanújával vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott nőt átszállították a rendőrség fogdájába, ahol egyedül van elzárva. Az MTI értesülése szerint a rendőrség kedden helyszíni kihallgatást is tervez.

A kisfiú meggyilkolásával P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítják. A Kaposvári Törvényszék vasárnap a két férfit is előzetes letartóztatásba helyezte.

Sajtóértesülések szerint a kisfiút azért ölhették meg, mert a nő őt okolta a nevelőapával való kapcsolatának megromlásával, ezért 200 ezer forintért felbérelte a két férfit.