Gaal Gergely ül Salamon helyére a KDNP-ben

Vágólapra másolva!
Azt mondta, az a célja, hogy minél több fiatalt vonjanak be a közéletbe, hogy az értékelvű politizálást megismerjék.
Vágólapra másolva!

Gaal Gergely, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnökhelyettese váltja az alkotmánybírónak jelölt Salamon Lászlót a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójában - közölte a kisebbik kormánypárt hétfőn. Salamon Lászlót, aki jelenleg a parlament alkotmányügyi bizottságának elnöke, a KDNP jelölte a posztra.

Az Alkotmánybíróság elnökét és tagjait jelölő parlamenti eseti bizottság hétfői ülésén részt vett kormánypárti képviselők támogatták a jelölést, az egyetlen jelen lévő ellenzéki képviselő, a jobbikos Gyüre Csaba pedig tartózkodott. A tervek szerint az alkotmányügyi bizottság szerdán hallgatja meg a jelöltet, az Országgyűlés pedig a jövő hétfőn dönthet a megválasztásáról.

Gaal Gergely, aki a Fidesz-KDNP színeiben Solymár társadalmi állású alpolgármestere, az MTI-nek elmondta: a Fidesz-KDNP szövetséget erősítve szeretne a kereszténydemokrata parlamenti hagyományok folytatója lenni. Céljai között jelölte meg, hogy minél több fiatalt vonjanak be a közéletbe, hogy az értékelvű politizálást megismerjék.

Az új képviselő - aki a Fidesz-KDNP Pest megyei listájáról kerül a parlamentbe - várhatóan az Országgyűlés tavaszi ülésszakán teszi le az esküt. Salamon László megüresedő bizottsági helyére a KDNP Rubovszky Györgyöt javasolja.