Drog végzett egy fiatal férfival Debrecenben

Vágólapra másolva!
A Ginaként is ismert dizájner drogot fogyasztottak egy debreceni lakásban huszonéves fiatalok. Egyikük meghalt, ketten kórházba kerültek.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal férfi meghalt, egy másik életveszélyes, egy harmadik pedig könnyű mérgezéssel került kórházba szerda hajnalban, miután egy debreceni lakáson a Ginaként is ismert GHB tudatmódosító szerből fogyasztottak - mondta Pápai György, a regionális mentőszolgálat vezetője. A huszonéves fiatalokkal volt egy negyedik társuk is, ő beszélt az esetről a mentőknek. A halálos mérgezés pontos okát a toxikológiai vizsgálatok fogják kideríteni.

Kovács Károly rendőr százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: a debreceni Gyergyó utcai lakásban a mentőknek újra kellett éleszteniük az egyik fiatalt. Őt és társát életveszélyes állapotban szállították kórházba, a harmadik férfi életét már nem tudták megmenteni.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta: az egyik fiatalt a Debreceni Egyetem II. számú belgyógyászati klinikájára, a másikat a debreceni Kenézy kórházba szállították. Az újraélesztett férfi állapotát időközben sikerült stabilizálni, de továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a klinikán. A mérgezést szenvedett másik fiatalt azonban időközben kiengedték a kórházból, megkezdődött rendőrségi kihallgatása. Kovács Károly százados azt is elmondta, hogy a fiatalok a kábítószer mellett alkoholt is fogyasztottak.

A rendőrség az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.