Vágólapra másolva!
Betegségre hivatkozva egy évig nem vett részt a nagyrévi képviselőtestület ülésein az egyik tag, mire rendkívüli ülésen döntöttek megbízatásának megszüntetéséről.
Vágólapra másolva!

Egy évig csak négy taggal működött az öttagú képviselő-testület Nagyréven. Az egyik tag ugyanis betegségre hivatkozva több mint 364 napig nem jelent meg az üléseken, lemondását viszont nem adta be - írja a Szoljon.hu, Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírekkel foglalkozó oldal.

"Az előző négyéves ciklust végigdolgoztam mint képviselő. A Fidesz helyi szervezetének voltam a vezetője, pártszínekben indultam az előző választáson. Már akkoriban elkezdődött a betegeskedésem, de bíztam benne, hogy az nem válik rosszabbá, és el tudom látni képviselői feladataimat" - mondta a lapnak a már nyugdíjas férfi, Kiss Sándor. A férfi egészségi állapota pár hónapon belül annyira megromlott, hogy az ülésekre sem tudott járni.

"Faggattuk a kollégát, tudna-e segíteni a tényleges munkában, de hol hát-, hol derékfájásra hivatkozva elhárította a kérdést. Eltelt egy, kettő, majd sok képviselőtestületi ülés, melyen Sándor végül is nem vett részt" - mondta Sej János polgármester, hozzátéve, hogy a helyzettel nem tudott mit kezdeni az önkormányzat. Ilyen esetben ugyanis nem lehet lemondatni a képviselőt, ez csak fordítva történhet, azaz a képviselő adhatja be lemondását - magyarázta. "Az a vád nem érhet, hogy a pénzért lettem képviselő, hiszen Nagyréven nincsen tiszteletdíj" - mondta Kiss Sándor.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a lapnak elmondta, hogy Kiss Sándor helyi önkormányzati képviselő megbízatásának megszűnéséről március 2-án határozott Nagyrév képviselő-testülete. A határozat szerint Kiss Sándor egy éven át nem vett részt a képviselő-testület ülésein, ezért helyi önkormányzati képviselői megbízatása megszűnt.