Kiakadtak Ferihegyen a kormányzati vonatreklámra

Vágólapra másolva!
Felháborodott közleményben reagált a Budapest Airport arra, hogy a kormányzati honlapon a bécsi reptérre induló vonatokat reklámoztak. A cég szerint ez érthetetlen annak fényében, hogy a Malév februári csődje óta "minden idők legsúlyosabb válságát" élő a magyar légi közlekedés. A közlemény már nem elérhető a kormányzati oldalon.
Vágólapra másolva!

"A Budapest Airport döbbenten értesült arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapestről a bécsi repülőtérre tartó új vasúti szolgáltatást hirdeti hivatalos honlapján" - áll a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég keddi közleményében.

A kormányzati honlapon a kifogásolt közlemény már nem található meg, de az Index hétfői cikke szerint a magyar és az osztrák főváros közötti vasúti összeköttetésről szóló anyag címe az volt, "Vasúton a bécsi reptérre", és külön kiemelte azt, hogy "a Flughafen Wien-Schwechat (VIE) Bécs és egyben a régió legnagyobb utasforgalmú nemzetközi repülőtere", ahonnan "számos olyan célállomás közvetlenül elérhető, amelyre Magyarországról jelenleg nem indítanak járatot a légitársaságok".

A Budapest Airport emlékeztetett arra, hogy a Malév februári csődje óta a magyar légi közlekedés "minden idők legsúlyosabb válságából próbál kilábalni". "A szakmán belül valamennyi felelős érintett jelenleg is keményen dolgozik azon, hogy csökkentse a Malév csődjének katasztrofális hatásait, és minden követ megmozgat a kilábalás érdekében" - áll a közleményben, amely idézi a KSH adatait, amelyek szerint "az utasszám nagyjából 13 százalékkal csökkent a Malév csődje óta, a repülőgép fel- és leszállások száma pedig mintegy 10 évvel, a 2002-es szintre zuhant vissza".

A reptérüzemeltető cég szerint "ennek fényében kifejezetten nehezen érthető, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miért hirdeti honlapján a MÁV új vasúti szolgáltatását a bécsi nemzetközi repülőtérre, amely Budapest legnagyobb régiós versenytársa és egyben a magyar légi közlekedési válság legnagyobb haszonélvezője".