Rokkantat és papagájt is kimentettek a rendőrök

Vágólapra másolva!
Egy mozgássérült idős férfit, három kutyát és tíz papagájt is kimentettek a helyszínre elsőként érkező rendőrök Csepelen, miután kigyulladt egy ház. Sem itt, sem Pápán, ahol teljesen kiégett egy szükséglakás, nem sérült meg senki a szombati tűzesetekben.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki egy csepeli házban szombat délután - közölte a rendőrség. A rendőrök előbb érkeztek ki, mint a tűzoltók, és megkezdték a szomszédos házak kiürítését.

A szomszédból kellett kimenteni egy 62 éves fekvőbeteg, mozgáskorlátozott férfit, akit a rendőrök mentők segítségével hoztak ki a füsttel telített szobájából.

A rendőrök ezután három kutyát és tíz papagájt is kihoztak, így azok sem váltak a tűz martalékává. A rendőrség gyors reagálásának köszönhetően nem történt sérülés.

Pápán is kigyulladt és teljesen kiégett egy ötven négyzetméteres lakás szombaton, de a tűzben itt sem sérült meg senki.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángok eddig ismeretlen okból csaptak fel a ház egyik önkormányzati szükséglakásában, a tűz a szomszédos lakásra nem terjedt át. A tüzet helyi tűzoltók fékezték meg, akik eközben két PB-gázpalackot hoztak ki a lángokból.

Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult, hogy kiderüljön, mi okozta a tüzet. Az anyagi kár csaknem hárommillió forint.