Szobányi üreg tátong a Zsigmond tér beszakadt szakasza alatt

Vágólapra másolva!
Egy kisebb szobányi üreg bukkant elő a II. kerületi Zsigmond térnél, ahol szerda délután egy nagyjából egy négyzetméteres darabon beszakadt a macskaköves útburkolat. A 17-es villamos nem jár. Az okokat egyelőre még a Budapesti Közlekedési Központ is vizsgálja.
Vágólapra másolva!

Eddig tisztázatlan okból beszakadt az útpálya Budapesten, a Bécsi út II. kerületi szakaszán, a Zsigmond térnél.

A BKK fődiszpécsere szerda délután az MTI-vel csak annyit közölt, hogy a történtek miatt 17-es villamos nem közlekedik, a villamosokat a vonal teljes hosszán buszok helyettesítik.

Forrás: MTI/Toplak Zoltán

A helyszínen készült képeken a macskaköves burkolaton messziről csak egy egy négyzetméteresnél valamivel nagyobb lyuk látható, a közeli fotón azonban egy szobányis, üreg- vagy járatszerű mélyedés vehető ki a hiányzó kövek alatt.

Forrás: MTI/Toplak Zoltán

Az útburkolat beszakadásának okát a BKK ügyeletén az [origo] megkeresésére még az esti órákban sem tudták megmondani. A BKK sajtóosztálya később annyit mondott, hogy a csatornával lehet probléma, illetve, hogy a pontos okokat a helyszínen szakértők vizsgálják.

A Fővárosi Csatornázási Művek ügyeletén egyelőre annyit mondtak, hogy a vállalat búvárai a helyszínen vizsgálják az eset körülményeit.