Évente legalább ezer büntetést kell kiosztaniuk a BKV-nál dolgozó ellenőröknek. Idén eddig nem jók a számok, ezért a BKK egyik vezetője levelet írt az ellenőröknek, amelyben szakszerű munkát kért tőlük.

A BKV járatain dolgozó ellenőröket arra szólították fel, hogy büntessenek többet, munkaköri leírásukban az szerepel, hogy évente legalább ezer pótdíjazási eljárást kell kezdeményezniük, és ebből legalább 360 esetben a pótdíj beérkezése is az elvárások közé tartozik - írta a Blikk.

A lap pénteki számában közli a Budapesti Közlekedési Központ egyik vezetőjének felhívását, amelyben azt írja, hogy az utóbbi időben jelentősen visszaesett a kiadott pótdíjazási nyilatkozatok száma, és ezért kér mindenkit, hogy "szakszerű munkával segítse a szakterület eredményességét".

BKK sajtóosztályán a lap megkeresésére azt közölték: nem a pótdíjbevételeket akarják növelni, céljuk, hogy minél több utas vegyen bérletet. Ezt szolgálja az ellenőröknek szóló felhívás. Augusztus végéig 250 ezer esetben büntettek az ellenőrök az idén.

Az ellenőrzési tevékenység eredményességét a jegyellenőrök akkor tudják növelni, ha munkaidőben minél több utast ellenőriznek, és minél több jogosulatlanul utazóval szemben kezdeményeznek és visznek végig intézkedést - közölte a sajtóosztály. Az ellenőrök anyagilag is érdekeltek a bliccelők elkapásában, ugyanis minden helyszíni pótdíj után 500 forint jutalékot kapnak - írja a Blikk.