Orbán: A külföldieknek coki

2012.10.14. 20:37

Ha pártja megnyeri a 2014-es választást, hat év múlva Magyarország olyan hely lesz, ahová a külföldre vándorolt összes magyar fiatal haza akar majd térni - jelentette ki Orbán Viktor. Arról is beszélt, hogy külföldi nem vehet majd földet Magyarországon.

"Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni" - jelentette ki Orbán Viktor a TV2 Napló című műsorának vasárnap sugárzott riportjában, amelyben szombati napját követték végig.

Orbán Viktort a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokról is azt mondta, hogy az IMF-tárgyalásoknak az a célja, hogy jó megállapodást kössünk. "Olyan túlzottan biztonsági lépéseket is elvárnak tőlünk, amire szerintem nincs szükségünk, és ami nem jó az országnak" - közölte, példaként említve a nyugdíjcsökkentést és a pedagógusbérek emelésének tervezett elhalasztását 2014-re. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, "ők azt mondják, legjobb lenne akkor sem megtenni".

"Nincs igazuk ezekben a kérdésekben, mert a magyar gazdaság ezt már meg tudja termelni, ezt már kibírja" - összegezte álláspontját. A parlament előtt fekvő új földtörvényről, azon belül is a külföldiek termőföldszerzésének kérdéséről azt mondta: "a külföldieknek coki".

Magyarország a francia példát követi majd, amit úgy példázott, hogy "ha az ember telerakná a zsebét pénzzel, és elmenne Franciaországba, ahol azt mondaná, eladó ez a föld, szeretném megvenni", ez nem sikerülne neki. Szerinte az Európai Unióban ugyan szabad a külföldiek földvásárlása, de a legtöbb tagállamban olyan a földtörvény, hogy az a helyben lévő gazdáknak ad elsőbbséget, és ez fog történni Magyarországon is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK