Vidnyánszky Attila is pályázik Alföldi helyére

Vágólapra másolva!
Vidnyánszky Attila is pályázik a Nemzeti Színház élére - közölte a Heti Válasz online kiadása szerdán. A pályázatot azért írta ki a kulturális tárca, mert Alföldi Róbert igazgató öt évre szóló mandátuma a színházi évad végén lejár.
Vágólapra másolva!

Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke október közepén azt mondta: még nem döntötte el, pályázik-e a Nemzeti Színház vezetői posztjára. Elmondta, hogy foglalkoztatja a kérdés, és segítői is vannak, akikkel összeállítanák a pályázatot, de döntése előtt több szempontot is tisztáznia kell még.

A Heti Válasznak adott - csütörtökön megjelenő - interjújában azt mondta: "nem mondom, hogy feloldódott minden kétely, de úgy döntöttem, megpróbálom, aztán meglátjuk, mi lesz".

Arra a felvetésére, amely szerint a Magyar Teátrumi Társaságot is vezető, kormánykörökkel jó kapcsolatot ápoló színházi ember nyilván megnyeri a pályázatot elmondta: nem lát a jövőbe, nem hiszi, hogy lejátszott meccsről lenne szó. Azt azonban elismerte: minden pályáztatás ügyetlenül zajlik, egyszerűbb, tisztább lenne, ha a fenntartó kinevezné a jelöltjét.

A Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója, Alföldi Róbert is pályázik az intézmény vezetésére, a pályázat határideje csütörtökön jár le. A pályázatot azért írta ki a kulturális tárca, mert a jelenlegi igazgató, Alföldi Róbert öt évre szóló mandátuma a színházi évad végén lejár.