Vesztegetéssel gyanúsítanak egy rendőri vezetőt

Vágólapra másolva!
Az ügyészség szerint vesztegetésen kaptak egy vezető beosztású Heves megyei rendőrt, aki felmentést ígért egy vádlottnak A férfi tagadja, hogy ilyet tett volna.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Védelmi Szolgálat egymillió forint vesztegetési pénz átvétele közben tetten érte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét. A férfi előzetes letartóztatását szombaton elrendelte a bíróság - értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 szombati esti Híradója szerint S. Csaba alezredest azzal gyanúsítják, hogy egy csalással vádolt férfinak felajánlotta, az Egri Törvényszéken zajló eljárás ügyészét és bíróját lefizeti egymillió forinttal a felmentése érdekében. Egy diplomata-rendszámos, fehér luxusautóban ült csütörtök este, amikor az M3-as autópálya kerekharaszti benzinkútjánál elfogták.

A rendőr tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, a gyanúsítás miatt panaszt tett, a letartóztatás ellen pedig fellebbezett. Szolgálati viszonyát az ügy egyelőre nem érinti, a főkapitányság honlapján továbbra is osztályvezetőként szerepel a neve - hangzott el a Híradóban.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt is vizsgálja, hogy annak az ügyésznek és bírónak, akire az alezredes az állítólagos vesztegetéskor hivatkozott, van-e bármi köze az ügyhöz. A Híradó úgy tudja, eddig nincs olyan információ, amely arra utalna, hogy tudtak róla, vagy bármilyen közük lenne hozzá.