A munkahelyükről lopták a rezet

Vágólapra másolva!
Elfogtak két balassagyarmati férfit, aki a munkahelyéről rezet lopott, majd egy orgazdának adta el.
Vágólapra másolva!

Két alkalmazott összesen egymillió forint értékben lopott fémtárgyakat a munkahelyéről, egy balassagyarmati üzemből, a fémet folyamatosan egy kereskedőhöz szállították. A rendőrség mindhármukat elfogta, és lopás, illetve orgazdaság miatt eljárást indítottak ellenük - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Dankóné Nagy Éva elmondta: az üzem képviselőjének bejelentésére indított nyomozás során rövid időn belül kiderült, hogy két munkatárs, egy 46 éves balassagyarmati és egy 35 éves csesztvei férfi lopott az ipartelepről. A bronztárcsákat, perselyeket, rézalkatrészeket, villanymotorokat rendszeresen egy 58 éves balassagyarmati színesfém-kereskedőnél adták le.

A szóvivő hozzátette: a két alkalmazott ellen nagyobb értékre elkövetett lopás, míg a kereskedő ellen orgazdaság miatt indítottak eljárást, a bűncselekmény elkövetését mindhárman beismerték. Az átvevőhelyen és a két dolgozó lakásán tartott házkutatás során az ellopott értékek nagy részét lefoglalták a rendőrök.