Új eljárás indul Dávid Ibolyáék ellen

Vágólapra másolva!
Új eljárás indul az UD Zrt.-ügyben Dávid Ibolya, Szilvásy György és Herényi Károly ellen. Első fokon mindhárom politikust felmentették.
Vágólapra másolva!

Új eljárást rendelt el az UD Zrt.-ügyben lehallgatási anyagok nyilvánosságra hozása miatt megvádolt Szilvásy György, Dávid Ibolya és Herényi Károly esetében a Fővárosi Törvényszék szerdán.

A másodfokú bíróság az ügyészség fellebbezésének e három vádlott esetében helyt adott, és az elsőfokú felmentő ítéletet hatályon kívül helyezte a Gyurcsány-kormány volt titkosszolgálati minisztere és a két volt MDF-es politikus esetében. A negyedik vádlott, Tóth Károly volt szocialista országgyűlési képviselő esetében jogerőre emelkedett az elsőfokú felmentő ítélet.

Dávid Ibolya 2008 szeptemberében sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy titokban rögzített hangfelvételek tanúsága szerint közéleti szereplők megbízásából az UD Zrt.-hez köthető személyek be akartak avatkozni pártja életébe. Emiatt több büntető és polgári eljárás indult, a cég elleni nyomozások azonban idővel megszűntek. Dávid Ibolya ellen pedig jogerősen polgári pereket nyertek azok, akik szerinte közreműködtek az akcióban, majd a politikus ellen vádat emelt az ügyészség. 2012-ben első fokon felmentették a vádak alól.