Ablakmosóból pancsolt szeszt az otthonában

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy hejőkeresztúri férfit, aki ablakmosóból pancsolt szeszt az otthonában. A férfi a szesz egy részében gyümölcsöket dobott, mintha az ágyas pálinka lenne.
Vágólapra másolva!

Vélhetően ablakmosó folyadékból pancsolt szeszesitalt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy hejőkeresztúri férfitól. Jelentős vagyoni hátrányt okozó, jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt indítottak eljárást ellene - tájékoztatta a NAV Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
Varga Zoltán közölte: a férfi házában több száz liter ablakmosót és szeszes folyadékot, valamint aktív szenet és aromát is találtak .

A garázsban volt olyan szeszes folyadék is, amelybe gyümölcsdarabokat dobáltak, mintha ágyas pálinka lenne. A ház tulajdonosa ellen öt évvel ezelőtt már indult hasonló ügyben eljárás, akkor 800 liter tiszta szesszel kapták el a pénzügyőrök, az azt ügyet jelenleg másodfokon tárgyalja a bíróság - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a rendőrök egy korábbi ügy miatt tartottak házkutatást a férfi házában, és akkor találtak rá a pancsolt szesz előállításához szükséges kellékekre.