A Fidesz feljelenti a székházfoglalókat

Vágólapra másolva!
A Fidesz szóvivője szerint kirívó volt a múlt csütörtöki akció, a tüntetők a demokratikus intézményrendszert támadták meg. Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a párt.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz a Fidesz ismeretlen tettesek ellen a budapesti, Lendvay utcai pártszékház udvarának múlt heti elfoglalásánál történtek miatt. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján közölte, azért tesznek feljelentést, mert a tüntetők megtámadták a kormánypárt székházát, erőszakosan behatoltak az épületbe, betörték az ajtót, az üveget, felmásztak az erkélyre, megrémítve mindezzel az ott dolgozókat.

A szóvivő kirívónak nevezte a történteket, mint fogalmazott, a demokratikus intézményrendszert támadták meg. A Fidesz-székház udvarát múlt csütörtökön elfoglaló tüntetők az alaptörvény negyedik - azóta már megszavazott - módosítása ellen tiltakoztak.

Több tucat tüntető hatolt be múlt csütörtökön a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházának udvarába. A főként huszonéves tüntetők az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoztak, egy nagy transzparenst is kitűztek a székház hátsó részénél, és azt írták rá: "Az alkotmány nem játék".

Estére a tüntetés átalakult: kormánypárti ellentüntetők jelentek meg, így a két tábor egymással kezdett el foglalkozni. "Demokráciát!" - kiabálták a tüntetők, amire az ellentüntetők változatos kiabálásokkal válaszoltak. Többek közt azt kiabálták: "betörők", "komcsik, haza".