Visszautasította, ezért ölte meg a szigetszentmiklósi lányt

Vágólapra másolva!
Nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni gyilkosával, ezért kellett meghalnia annak a 16 éves lánynak, akit április közepén találtak meg holtan a halásztelki Duna-parton - derült ki a gyilkossággal gyanúsított 31 éves férfi vallomásából.
Vágólapra másolva!

Szexuális kapcsolatot akart létesíteni későbbi gyilkosa azzal a 16 éves szigetszentmiklósi lánnyal, akit a halásztelki Duna-partra csalt. Az áldozat elutasította a közeledését, ezért a férfi dühében megölte - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a gyanúsított vallomása alapján kedden.

Kállai Gábor tájékoztatása szerint a 31 éves T. Zoltán ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, ez nagy valószínűséggel kiegészül egy újabb minősítéssel, az aljas indokkal, mivel a férfi beismerte, hogy szexuális közeledésének visszautasítása volt a gyilkossága indoka. Ezért a bűncselekményért 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható - tette hozzá a szóvivő.

A Budakörnyéki Járásbíróság április 12-én helyezte előzetes letartóztatásba a büntetett előéletű férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a szigetszentmiklósi 16 éves hallássérült lányt két nappal korábban Halásztelken.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy közösségi portálon nézte ki magának a fiatal lányt, és a bűncselekmény estéjén találkozóra hívta. A halásztelki Duna-partra érve brutálisan bántalmazta és megfojtotta a lányt. A lányt napokig eltűntként keresték ismerősei egy közösségi portálon.