Fideszes féltestvére van az állítólagos MSZP-s trafikosnak

Vágólapra másolva!
Szocialistaközeli vállalkozónak állította be a Magyar Nemzet a baksai trafiknyertest, Nagyné Dékány Ivettet, de két, egymástól független forrásból is úgy értesültünk, hogy ő egyben a helyi polgármester és helyi fideszes szervezeti vezető, Tóth Gábor féltestvére is.
Vágólapra másolva!

Trafikot nyert Baksa településén a sellyei polgármester, Nagy Attila felesége, írta a Magyar Nemzet abban a cikkében, melyben szocialista kötődésű trafikkoncesszió-nyertesekről közölt listát. Az [origo] ugyanakkor a nő, Nagyné Dékány Ivett környezetéből úgy tudja, az ő féltestvére Tóth Gábor független polgármester, aki a helyi Fidesz-szervezet vezetője. Ezt az információnkat Tóth Gábor egyik munkatársa is megerősítette. Tóth Gábort egyelőre nem értük el.

Nagy Attila nem kívánta kommentálni az értesülésünket. Beszélt ugyanakkor arról, hogy a felesége nyolc éve üzemeltet kocsmát Baksán, az üzletet az azt előtte több mint egy évtizedig működtető édesanyjától örökölte. Hozzátette: ők voltak az egyedüli pályázók. Nagy Attila a Magyar Nemzet összefoglalója szerint arról ismert, hogy a baranyai Sellyéről indult január végén az MSZP éhségmenete, melyben ő is vezető szerepet vállalt.

Az [origo] beszélt a cikkben szereplő Mali Zoltán egykori SZDSZ-es polgármesterrel is. Az ő felesége Alsószentmártonban nyert. Mali Zoltán azt mondta, az ország egyik legszegényebb településén nyertek úgy, hogy szerinte más nem pályázott oda. "Senki fideszestől nem kértem segítséget, nem is tudom a helyi parlamenti képviselő Tiffán Zsolt telefonszámát, de nem is érdekel" - közölte. Feleségével egy éve üzemeltetnek kocsmát a településen, az árukört akarják bővíteni dohánnyal, ezzel indokolta a pályázatukat. Hozzátette: nem igaz a cikk állítása, miszerint ő azt nyilatkozta, hogy több településen is ellenzéki polgármesteter családtagjai nyertek.

A Magyar Nemzet a cikkében Puch László trafiknyertes rokonairól is ír, egyikükről azóta kiderült, hogy fideszes helyi politikus.