Borkai Zsolt polgármester maradna

Vágólapra másolva!
Se egyéni körzetben, se listán nem indul a 2014-es országgyűlési választásokon Borkai Zsolt. A Fidesz képviselője polgármester szeretne maradni, és a MOB elnöke, mert szerinte ez a két tisztség jól kiegészíti egymást. Azt könnyebbségnek tartja, hogy nem kell majd a parlamentbe járnia.
Vágólapra másolva!

Se egyéni körzetben, se listán nem indul a 2014-es országgyűlési választásokon Borkai Zsolt (Fidesz). A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a jövő őszi önkormányzati választások után városvezetői feladatait szeretné megtartani. "Nem volt nehéz a döntésem, hiszen amikor 2006-ban szülővárosomban helyi politizálásba kezdtem, éreztem, hogy Győrben számtalan feladat, tennivaló és lehetőség van. Azóta sok mindent elértünk közösen a győriekkel, de van még mit tenni, ezért ha az itt élők bizalmat szavaznak nekem 2014-ben, örömmel folytatom polgármesteri tevékenységemet".

Borkai szerint abszolút összeegyeztethető volt a MOB elnöki funkciója és a polgármesterség, és ez a jövőben sem változik. "Az könnyebbség lesz viszont, hogy a harmadik, a parlamenti láb, kiesik".

A 2010-es országgyűlési képviselői választásokon, hogy Győr érdekei a Parlamentben is megfelelően legyenek képviselve, így azonban, hogy más városok polgármesterei sem lehetnek ott, Győrt sem éri hátrány. A jövőben folytatni kívánja azt a gyakorlatot, hogy az önkormányzat szorosan együttműködik a város parlamenti képviselőjével.

"Az összeférhetetlenségi szabályok elfogadásakor nem volt kérdés a számomra, hogy a polgármesterséget választom", mondta Borkai. Hatalmas fejlesztések indultak el és zajlanak a kisalföldi megyeszékhelyen, mondta a képviselő-polgármester, a belváros rehabilitációját és a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületeit említve.

Borkai szerint a MOB elnöki funkciója és a polgármesterség jól kiegészíti egymást, és azt mondta, mind a városfejlesztés, mind a MOB alá tartozó sportirányítás terén remek eredményeket sikerült elérni. Ez a kormány kiemelt támogatásának valamint annak köszönhető, hogy mindkét helyen kiváló csapat veszi körül.