Sok rendőr Baján, elindult a választás

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a kampánycsend-sértés miatt megismételt választás Baja 32-es szavazókörzetében. Rengeteg a pártaktivista és a szavazókör környékét kamerás rendőrök is vigyázzák.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a megismételt szavazás a bajai 32-es szavazókörben. A kis tanyavilágot magába foglaló szavazókörben azért kellett új választást kiírni, mert a Kecskeméti Törvényszék kampánycsendsértés miatt megsemmisítette a szeptemberi szavazás eredményét.

Urnazárás a baja 32-es szavazókörben. Háttérben az első szavazó, aki reggel hat óra ötkor érkezett Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Az első szavazó már reggel 6.05-kor befutott, azóta pedig folyamatosan jönnek az emberek. van, aki kocsival, sokan pedig biciklivel érkeznek. A szavazóhelyiséget és a környéket rengeteg pártaktivista figyeli, és az Origo tudósítói hajnalban több rendőrrel is találkoztak, akik kamerával voltak felszerelve. Azt mondták, ők is a választás miatt vannak itt, majd egy rövid eligazítás után szétszéledtek. A környéken egész reggel rendőrautók cirkáltak.

A rendőrök jelenlétéről megkérdeztük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot. Azt válaszolták, hogy "a Bajai Rendőrkapitányság 2013. október 13-án 5 órától 22 óráig Baján, a Bokodi úton egy bejelentett demonstráció biztosításánál lát el rendbiztosi és járőrfeladatokat".