Feljelentést tesz az Együtt-PM a kislétai videóügyben

Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM szerint a kislétai videójukon szereplő közmunkás hazudik a felvétel keletkezésének körülményeiről. Őt nem perelik be, de ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, miért nem mond igazat.
Vágólapra másolva!

Az Együtt-PM hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, miért állította a kislétai videói főszereplője, hogy a párt fizetett neki - közölte kedden Karácsony Gergely, a pártszövetség politikusa. Kijelentette, az Együtt-PM nem fizetett a videón szereplő közmunkásnak.

A videót a pártszövetség vasárnap hozta nyilvánosságra. Két kikockázott fejű közmunkás beszél rajta arról, hogy Kisléta fideszes polgármestere ötezer forintot ajánlott fel nekik, ha csütörtökön elmennek Bajnai Gordon fórumára az Együtt vezetője ellen tüntetni.

A videó egyik állítólagos szereplője azonban a köztévé hétfő esti Híradójában azt állította, hogy az Együtt-PM aktivistái tízezer forintot fizettek neki azért, hogy elmondja a kamerába, amit kérnek tőle.

Az Együtt-PM a sajtótájékoztatóval egy időben közzétette a vágatlan felvételt. Karácsony Gergely azt mondta, így mindenki eldöntheti, hogy spontán beszélgetést rögzítettek, vagy "a bajai botrány után annyira hülyék voltunk, hogy megpróbáltunk volna bárkit egy ilyen beszélgetésre rávenni".

A vágatlan videó

Azt is közölte, hogy bár a közmunkás súlyosan valótlan állítást fogalmazott meg, ellene - kiszolgáltatottsága miatt - nem kezdeményeznek eljárást. Szeretnék azonban, ha kiderülne, hogy miért változtatott korábbi szavain - indokolta ismeretlen tettes elleni feljelentésüket. Meggyőződésük ugyanis, hogy a férfi "meghajolt a helyi hatalom akarata előtt".

Karácsony azt is kifogásolta, hogy a Híradó nem kérdezte meg őket a riport adásba kerülése előtt, ezért panaszt tesznek a Magyar Televíziónál a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének megsértése miatt. Ha ennek nem adnak helyt, a médiatanácshoz fordulnak.