Magyar menyasszonyt vettek szerb férfiak

Vágólapra másolva!
Pénzért mentek feleségül szerb férfiakhoz magyar nők, az állagzikat szervező szerb családot és magyar segítőit elkapták. A házasságkötés után a férjek szabadon mozoghattak az EU-ban.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés gyanúja miatt nyomoz egy 56 éves szerb állampolgár és társai, köztük több magyar állampolgár után – írja a Baon.hu.

A férfi azzal gyanúsítható, hogy 2013 márciusa óta anyagi ellenszolgáltatásért több szerb férfi házasságkötését szervezte meg magyar nőkkel. A férfiak családtagként így legálisan beutazhattak az Európai Unió területére.

A szerb férfi a házasságkötések megszervezésével közvetítő személyeket bízott meg, akik magyar hajadonokat kerestek, majd miután megegyeztek velük az árban, a nők Szerbiába utaztak az esküvőre, a férjükkel általában ott találkoztak először.

A házasságkötéseket követően rövid időn belül az újdonsült feleségeket Németországba vitték, ahol az illetékes hatóságoknál az ügyintézés során az asszonyoknak férjük ott tartózkodását kellett legalizálni. A rendőrség a szerb szervezőkön kívül elfogott két magyar feleséget és négy olyan magyart, aki segített a szervezésben.

A rendőrség megközelítőleg 100 házasságkötést vizsgál, amelyeknél – ha bűncselekmény gyanúja merül fel – további gyanúsítások várhatók.