Több mint kétezer hitelre várót vertek át

Vágólapra másolva!
Újsághirdetésekben ígért hitelt már eleve nehéz anyagi helyzetben levő embereknek egy csalókból álló csoport. Ötvenezer forintot kértek, azonban a hitelt sosem adták oda az átvert embereknek. Az ügyészség kilenc ember ellen emelt vádat. Több mint kétezer embert vágtak át.
Vágólapra másolva!

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kilenc személlyel szemben emelt vádat az V. és XIII. Kerületi Ügyészség.

A vádirat szerint 2009 vége és 2013 eleje között a vádlottak újságokban adtak fel hirdetéseket, amelyekben úgynevezett fogyasztói csoportok szervezése címén, azonban valójában hitelt ígérve azt a látszatot keltették, hogy az arra rászorulók igen kedvező feltételekkel, jutányosan és gyorsan juthatnak pénzhez.

Az érdeklődőket megtévesztették, ugyanis azt mondták nekik, hogy akár egy egyszeri regisztrációs díj, valamint törlesztőrészlet befizetésével már egy-két hónap múlva biztosan pénzhez juthatnak. A sértettek jellemzően ötvenezer forint körüli, azonban egyes esetekben az egymillió forintot is meghaladó összegeket fizettek be.

A vádlottak valódi célja azonban a már jellemzően eleve nehéz anyagi helyzetben lévő, arra rászoruló, esetleg eladósodott sértettek által befizetett pénzösszegek jogtalan megszerzése volt, így sem a fogyasztói csoportok létrehozása, illetve az annak lényegét jelentő áruvásárlás, sem pedig a befizetett pénzek visszafizetése nem állt szándékukban. A vádlottak 2473 sértettnek összesen több mint 300 millió forint kárt okoztak.