Rá se nézhetnek a rabok Szita Bence gyilkosára

Vágólapra másolva!
Teljes magányban él a Kalocsai Fegyház-és Börtönben raboskodó P. Erika, akit Szita Bence meggyilkolásáért első fokon tényleges életfogytiglanra ítélt a bíróság. A Vasárnapi Blikknek egy korábban ott fogvatartott rab azt mondta, nem is látták a teljes magányban élő nőt, mert úgy intézik, ne találkozzon senkivel.
Vágólapra másolva!

A 11 éves Szita Bence meggyilkolásáért első fokon tényleges életfogytiglanra ítélt nő, P. Erika teljesen elszeparáltan él az ebédlő szintjén található zárkájában.

A Vasárnapi Blikknek egy korábban az intézményben raboskodó, neve elhallgatását kérő elítélt azt mondta: "a sarokban lévő cella ajtaja mindig zárva van. Úgy intézték, hogy amikor kivitték valahová P. Erikát, nem találkozhatott senkivel. Ha mégis úgy alakult, rá sem nézhettünk".

A lap szerint P. Erikát egy hónapban egyszer vagy anyja, vagy valamelyik rokona meglátogatja, egyébként nincs semmilyen társasága.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vád szerint P. Erika - Szita Bence nevelőapjának volt élettársa - felbérelt két kaposvári férfit, hogy öljék meg a fiút, mivel úgy vélte, ő okolható azért, hogy élettársával megromlott a kapcsolata. B. Józsefnek a bűncselekmény elkövetéséért csaknem kétszázezer forintot adott át, amelyet az ékszereinek eladásért kapott.

A fiút október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ahol B. József a kocsiból kiszállva leütötte, brutálisan bántalmazta - a testén egyebek közt 40 szúrt sebet talált az orvos szakértő -, eközben K. József megásta a gyerek sírját, P. Erika mindehhez elemlámpával világítva segédkezett. Szita Bencét rendőrök és civilek több napon át nagy erőkkel keresték, miután P. Erika bejelentette, hogy a fiú eltűnt.

Az idén júniusban mindhárom vádlottat tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság a gyilkosság miatt. Az ítéletről és az esetről bővebben itt olvashat.