A BKV elcapcarászta a pécsiek elől a használt buszokat

Vágólapra másolva!
A pécsiek orra elől vitte el a BKV a használt svájci Volvo-buszokat, a pécsi tömegközlekedési cég, a Tüke Busz Zrt. így most nem tudja, honnan szerezzen gyorsan használt buszokat. Enélkül nincs új, kényelmesebb buszmenetrend Pécsen - írja a Bama.hu.
Vágólapra másolva!

Nem tudni, mikorra vezetheti be az új menetrendet, és léptetheti érvénybe az új vonalhálózatot Pécsett a Tüke Busz Zrt., miután a pécsi szolgáltató egyelőre mégsem tud használt csuklós buszokat vásárolni. A kinézett genfi Volvókat ugyanis megvette a Tüke Busz elől a BKV - írja a Bama.hu.

Kedden a BKV megerősítette a Bama.hu-nak, hogy megvette a Svájcból, Genfből származó, de már egy ideje hazánkban, Csepelen állomásozó használt Volvo-buszokat. A fővárosi szolgáltató a múlt hét végén megvette az egész flottát, mind a huszonöt járművet.

Viszont ugyanezeket akarta megvenni a pécsi Tüke Busz is, amely korábban közölte, hogy az új, hosszabb, összevont útvonalakra építő pécsi menetrendet csak akkor tudják valóban bevezetni, ha vásárolnak új járműveket. A cég lehetőségeinek megfelelően nézték ki a használt, de jó állapotú buszokat, és olyan beszerzési pályázatot jelentettek meg az év elején, amely tökéletesen ráillett a Volvókra. A Bama.hu szerint a kiírásra pályzott is a genfi Volvókat tulajdonló cég, de hiánypótlásra kellett őket kérni. Eközben vette meg a Volvókat a BKV.

A lap szerint egyelőre a Tükénél nincs mentő ötlet arra, hogy honnan hozzanak gyorsan megfelelő járműveket Pécsre.

A Bama.hu úgy tudja, hogy a napokban egy újabb öreg pécsi Ikarus repedt meg a csuklóban, állítólag egy utas botlott meg az utastérben felmelkedett elemben. Nem ez volt az első csuklós busz, amellyel ugyanez történt.