Három férfit vádolnak azzal, hogy 2011-ben brutálisan meggyilkolták az idős párt. A vád szerint a három férfi pénzt akart szerezni a jómódúnak tartott vállalkozótól, de miután nem sikerült a pénzt átutaltatniuk a férfival, egy kútba dobták mindkettőjüket.

A vádirat ismertetésével és a vádlottak meghallgatásával megkezdődött a Baunok házaspár meggyilkolásának ügyében indított büntetőper hétfőn a Szolnoki Törvényszéken. Az ügyészség három férfit vádol azzal, hogy 2011. november 17-én elrabolta és Újszász külterületén megölte a szolnoki Baunok István vállalkozót és gyermekorvos feleségét.

A bűnügy első- és másodrendű vádlottja az újszászi M. Béla és testvére, M. Tibor, a harmadrendű vádlott pedig H. Szabolcs, egy Nagytarcsán lakó ismert labdarúgó, a másodrendű vádlott üzlettársa. A vádirat szerint a férfiak anyagi gondjaik megoldását attól várták, hogy az egyikük által ismert és jómódúnak tartott szolnoki vállalkozótól több millió forintot szereznek. 2011. november 17-én a 60 éves Baunok Istvánt a lakóházában keresték fel, és egy riasztópisztollyal megfenyegetve 60 millió forintot követeltek tőle.

Miután a sértettnek ennyi készpénze nem volt otthon, az összeget interneten akarták átutaltatni az egyik vádlott feleségének bankszámlájára. Baunok István azonban kiszaladt az épületből, és segítségért kiabált, meghiúsítva a pénzszerzésnek ezt a módját. A vádlottak azonban a vállalkozót visszavitték a házba, majd őt és a 61 éves feleségét Újszász külterületére vitték a házaspár két gépkocsijával.

A település határában telefonon többször megpróbálták a pénzösszeget átutaltatni Baunok Istvánnal, de mivel a sértett nem tudta a teljes kódot közölni, a bank visszautasította a kért tranzakciót. Ekkor a vádlottak úgy döntöttek, hogy a sértettek nem maradhatnak életben, mert azonnal a rendőrséghez fordulnának. Kezüket, lábukat összekötötték, szemüket, szájukat leragasztották, majd egy használaton kívüli kúthoz szállították őket. A kútnál az asszonyt a fején bántalmazták, emiatt a szája vérrel telt meg, amelyet a ragasztás miatt nem tudott kiköpni, és vérbelélegzés következtében rövid idő alatt meghalt. Testét összekötötték a férjéével, majd mindkettőjüket belelökték egy kútba, ahol Baunok István megfulladt.

Az elsőrendű vádlott a bíróság előtt nem tett vallomást, így a nyomozóhatóságnál tett korábbi vallomásait olvasták fel. Eszerint M. Béla ismerte Baunok Istvánt, miután korábban többször dolgozott nála kőművesként. A gyilkosság napján nem is találkozott a vállalkozóval, gépkocsijával Martfűn és Budapesten járt munkát keresni - állította.