Felfüggesztett börtön a rablóverő rendőrnek

Tíz hónap börtönre ítélte, két évre felfüggesztve a bíróság azt a rendőrt, aki öt éve Tatabányán bántalmazott két megbilincselt embert.

Jogerősen tíz hónap börtönre ítélte, két évre felfüggesztve, a Győri Ítélőtábla kedden azt a rendőrt, aki öt éve Tatabányán hasba rúgott egy rablás elkövetésével gyanúsítható embert, a másik feltételezett elkövetőt pedig gyomron vágta. A rendőrt kétrendbeli, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés miatt találta bűnösnek a táblabíróság.
  
A másodfokon eljáró bíróság a határozatával megváltoztatta az elsőfokú döntést, amely a vádlottat 280 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.Az elsőfokú bíróság tényállását a táblabíróság megalapozottnak mondta ki. Eszerint a vádlott 2008. május 18-án Tatabányán, a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható emberek elfogásakor - rövid szóváltás után - minden előzmény nélkül hasba rúgta az egyik hátrabilincselt kezű feltételezett elkövetőt. Később a rendőrkapitányságon a másik gyanúsított felsőtestére több ütést mért, a combját pedig megrúgta.
   
A súlyosító ítélet kiszabásánál az ítélőtábla azt is figyelembe vette, hogy a rendőrség tekintélyét "hátrányosan érinti" az elkövető magatartása - közölte indoklásában Kovács Tamás tanácsvezető bíró.