Hatalmas a dugó Szentendre és Leányfalu között

Vágólapra másolva!
Az árvízi utómunkálatok miatt lezárták a két település közti utat. A hétvégén mégis sokan indultak a Dunakanyarba, ők most kilométeres sorokban araszolnak.
Vágólapra másolva!

A forgalomkorlátozás és útlezárás ellenére sokan indultak el a Dunakanyarba a hétvégén, ezért óriási dugók keletkeztek a 11-es főúton - közölte a Magyar Közút Nonprofit Kft. A problémát az okozza, hogy az árvízzel összefüggő utómunkálatok miatt Szentendre és Visegrád között a hétvégén zárva tartják a 11-es főutat.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője azt mondta, hogy 2-3 kilométeres torlódások alakultak ki. Az útlezárás egyik végpontja Szentendrén, a Pap-sziget táján, a másik Visegrádon, a Lepence pataknál van. Szombat és vasárnap reggel nyolctól este nyolc óráig az érintett szakaszra csak azok hajthatnak be, akik lakcímkártyájukkal igazolják, hogy a főút mentén élnek.

Az autósok a lezárás elkerülésére két alternatív útvonalat is igénybe vehetnek. Budapest irányából a 11-es főútról Szentendrén letérve a skanzen felé, a Sztaradovai úton át vagy Pilisszentlászló érintésével a hegyen át érhető el Visegrád. Utóbbi úton azonban a korábban megkezdett felújítás miatt több helyen félpályás korlátozás van, így itt is jelentős torlódás alakult ki szombat délelőtt.

A 11-es főút hétvégi lezárására azért van szükség, hogy minél hamarabb be tudják fejezni az árvíz sújtotta Dunakanyarban a helyreállítási és takarítási munkálatokat. A közútkezelő szóvivője figyelmeztetett, hogy a hétfői munkakezdés idejére csak akkor térhet vissza a megszokott rend a 11-es főút teljes Pest megyei szakaszán, ha végeztek a munkálatokkal.