Bilincsben vitték el a médiahatóság főtanácsadóját

Vágólapra másolva!
Az Index úgy tudja, hogy egyenruhások vitték el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épületéből a szervezet elnöki főtanácsadóját. A rendőrség adatvédelmi okokra hivatkozva nem mond semmit.
Vágólapra másolva!

Házkutatást is tartottak a tavasszal elhunyt NMHH-elnök, Szalai Annamária egykori bizalmasának irodájában. Az Index úgy tudja, Péceli Editet tíz napja vitték el.

Az NMHH közleményében nem tagadta az Index információját, csak finomították Péceli Edit pozíciójának a leírását. "Péceli Edit, az NMHH biztonsági igazgatóságának munkatársa, akinek Szalai Annamária betegsége idején kizárólag az elnöki munkához kötődő, személyes, biztonsági kérdésekkel kapcsolatos feladatok ellátására volt hatásköre és felhatalmazása. Így tehát egykori elnöki főtanácsadói megbízatása valójában ezt a tevékenységet fedte le, és nem volt, illetve nem is lehetett sem formális, sem informális befolyása a médiahatóság vezetésére, munkájára vagy döntéseire." - írták. Péceli Edit még Szalai Annamária elnöksége idején került az NMHH-hoz. Egyelőre nem tudni, hogy miért vitték el Pécelit.

Az ORFK kommunikációs osztálya az Indexnek azt írta, hogy "a rendőrség - hatáskörébe tartozóan - az Index által kérdezett intézkedést nem foganatosított".

Mi is megkerestük a rendőrséget, azt kérdeztük,hogy őrizetben van-e még Péceli Edit, illetve, hogy pontosan mivel gyanúsítják. Az ORFK sajtóosztálya azt válaszolta, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módjukban tájékoztatást adni..