Vádat emeltek a szegedi ékszerüzlet kifosztói ellen

2013.11.22. 09:59

Nyolc ember százmillió forintnyi zsákmányt rabolt. Ünnepnapokon próbálkoztak, alulról, az ékszerüzlet pincéjéből támadtak.

Vádat emelt az ügyészség nyolc ember ellen, aki részt vett 2012 őszén egy szegedi ékszerüzlet kifosztásában, illetve a több mint 100 millió forintnyi zsákmány értékesítésében. Az elkövetők először az augusztus 20-ai ünnepek alatt igyekeztek bejutni alulról, a pincefödémet megbontva a belvárosi üzletbe, de akkor rossz helyiségbe fúrtak fel. 

Legközelebb az október 23-ai hosszú hétvége során próbálkoztak, megbontották a pince mennyezetét, majd flexszel kivágták a páncélszekrény alját, és készpénzt, valamint ékszereket és befektetési aranytömböket tulajdonítottak el 105 millió forint értékben.

A vádlottak ezután az eltulajdonított arany egy részét átadták a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi osztályán, Budapesten, a Sándor-palotában szolgálatot teljesítő ismerősüknek, aki továbbértékesítette egy német ékszerkereskedőnek.

A rendőrség idén január 4-én, az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében fogta el a német állampolgárt és feleségét, megtalálták náluk az eltulajdonított arany egy részét, mintegy 14 millió forint értékben.

A Szegedi Járási Ügyészség az ékszerüzlet kifosztóit különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással, az értékesítésben résztvevőket pedig nagyobb értékre elkövetett orgazdasággal vádolja. Az ékszerek továbbértékesítésében közreműködő rendőr ügyében a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el.