Vádat emeltek a szegedi ékszerüzlet kifosztói ellen

Vágólapra másolva!
Nyolc ember százmillió forintnyi zsákmányt rabolt. Ünnepnapokon próbálkoztak, alulról, az ékszerüzlet pincéjéből támadtak.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség nyolc ember ellen, aki részt vett 2012 őszén egy szegedi ékszerüzlet kifosztásában, illetve a több mint 100 millió forintnyi zsákmány értékesítésében. Az elkövetők először az augusztus 20-ai ünnepek alatt igyekeztek bejutni alulról, a pincefödémet megbontva a belvárosi üzletbe, de akkor rossz helyiségbe fúrtak fel.

Legközelebb az október 23-ai hosszú hétvége során próbálkoztak, megbontották a pince mennyezetét, majd flexszel kivágták a páncélszekrény alját, és készpénzt, valamint ékszereket és befektetési aranytömböket tulajdonítottak el 105 millió forint értékben.

A vádlottak ezután az eltulajdonított arany egy részét átadták a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi osztályán, Budapesten, a Sándor-palotában szolgálatot teljesítő ismerősüknek, aki továbbértékesítette egy német ékszerkereskedőnek.

A rendőrség idén január 4-én, az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében fogta el a német állampolgárt és feleségét, megtalálták náluk az eltulajdonított arany egy részét, mintegy 14 millió forint értékben.

A Szegedi Járási Ügyészség az ékszerüzlet kifosztóit különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással, az értékesítésben résztvevőket pedig nagyobb értékre elkövetett orgazdasággal vádolja. Az ékszerek továbbértékesítésében közreműködő rendőr ügyében a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el.