Vádat emeltek a gyermekét bántalmazó nő ellen

Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy gyermekét 2011 vége és 2012 közepe között többször bántalmazó szentgáli asszonnyal szemben a Veszprém Megyei Főügyészség, mivel a nő dobálta, rázta a néhány hónapos kicsit – tájékoztatta a főügyészség csütörtökön az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az anya koraszülött gyermekének születése után hamarosan ismét teherbe esett, és mivel hét közben a férje sem volt otthon, egyre fáradtabb, ingerlékenyebb lett. Amikor a csecsemő sírását már nehezen viselte, a négy hónapos gyermeket fél méter magasból az ágyra dobta, más esetben pedig a hónaljánál fogva a levegőben megrázta, majd a továbbra is síró gyermeket a kiságyába tette, és a szobában magára hagyta – áll a főügyészség közleményében.

Tájékoztatásuk szerint a vádlott ezután is, még legalább egyszer hasonló módon bánt a gyermekkel, aki a bántalmazások után az egyik éjszaka görcsrohamot kapott, amely egész éjjel tartott. A vádlott csak másnap délelőtt értesítette a mentőket. A gyermek a bántalmazás következtében életveszélyes állapotot jelentő agyzúzódást, egyben maradandó fogyatékosságot okozó koponyaűri sérüléseket szenvedett – írta a főügyészség.