Molesztálás miatt felmentették az Üdvhadsereg gyöngyösi lelkészét

Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint egy 43 éves lelkész molesztált egy 14 éves lányt. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat eljárást, a férfit mégis elküldték a szolgálattól. 
Vágólapra másolva!

Elcsábított egy 14 éves lányt az Üdvhadsereg Szabadegyház gyöngyösi vezető lelkésze. A lány szülei feljelentést tettek, a férfit pedig kizárták az Üdvhadseregből – írta a Pestisrácok.hu alapján a Heol.hu.

Újságírói megkeresésre a szervezet közleményt adott ki, amelyben elhatárolódott a történtektől, és súlyos emberi és erkölcsi vétségnek nevezte a lelkész által elkövetett cselekményeket. Azt írták, hogy amint tudomást szereztek az ügyről, azonnali hatállyal megszüntették a lelkész munkaviszonyát, és a szükséges jogi lépéseket is megtették – írta a Heol.hu.

A hevesi rendőrkapitányság sajtóreferense azt mondta a Heolnak, hogy a Gyöngyösi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat eljárást szexuális visszaélés bűntett miatt.

A Pestisrácok.hu szerint a szóban forgó lelkipásztor a 43 éves, ötgyermekes H. A., aki 2013 nyarán, egy táborozáskor került kapcsolatba a lánnyal.