210 ezerbe került, hogy kidobták az EU-s zászlót az ablakon

Vágólapra másolva!
A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás 166 ezer forintos, a független Lenhardt Balázs pedig 50 ezer forintos büntetést kaphat amiatt, hogy kidobták az ablakon múlt csütörtökön az európai uniós zászlókat. Kövér László szerint az Országgyűlés tekintélyét, rendjét "súlyosan sértő magatartást tanúsítottak".
Vágólapra másolva!

A kiszabható legnagyobb összegű bírságot javasolja kiróni Kövér László házelnök Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselőre, aki a múlt csütörtöki, utolsó parlamenti ülésen eltávolította az ülésteremből az európai uniós zászlót, és kidobta a Parlament épületéből.

Kövér László azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy Gaudi-Nagy Tamás képviselő tiszteletdíját 166 195 forinttal, az akcióban szintén részt vett Lenhardt Balázs független, volt jobbikos képviselő tiszteletdíját pedig 50 ezer forinttal csökkentse.

A házelnök indoklása szerint a képviselők az Országgyűlés tekintélyét, rendjét "súlyosan sértő magatartást tanúsítottak", amikor az uniós zászlókat kivitték az ülésteremből, és kidobták az egyik Kossuth térre néző ablakból. Gaudi-Nagy Tamásnak azért javasolt Kövér László maximális bírságot, mert neki már korábban is csökkentették a tiszteletdíját – áll az Országgyűlés honlapján olvasható indítvány indoklásában.

Gaudi-Nagy Tamás múlt csütörtökön kétszer is eltávolította a parlamenti ülésteremben felállított európai uniós zászlót. Előbb délelőtt vette magához az egyik uniós zászlót, majd csatlakozott hozzá a korábban szintén jobbikos, jelenleg független Lenhardt Balázs, aki az ülésteremben lévő másik EU-lobogót távolította el. Ezután a Kossuth tér felőli folyosóra vitték, majd kidobták az ablakon a zászlókat.

Gaudi-Nagy Tamás délután, a napirend utáni felszólalása után ismét eltávolította az ülésteremben található európai uniós zászlót. A jobbikos politikus az utolsó parlamenti felszólalásának végén tűrhetetlennek nevezte, hogy a zászlót – amely szerinte a gyarmatosítás szimbóluma – visszahozták az ülésterembe. Ezért ismét eltávolította, majd kiment vele a folyosóra, és levitte a félemeletre, ahol egy férfi WC-ben helyezte el.