Vádat emeltek a Hende Csabával karambolozó ralis ellen

Vágólapra másolva!
A vádhatóság szerint a versenyző a karambol egyetlen felelőse, közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat ellene.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség az ellen a raliversenyző ellen, aki versenyautójával tavaly szeptember 19-én a Nógrád megyei Nagylóc közelében frontálisan ütközött Hende Csaba honvédelmi miniszter szolgálati autójával – írja a Blikk. A vádhatóság szerint a versenyző a karambol egyetlen felelőse, közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat ellene.

A balesetnek három súlyos és két könnyebb sérültje volt. A minisztert vállcsonttöréssel szállították kórházba. A raliautó vezetője is megsérült.

A baleset a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt. Az útszakaszt egy raliversenyző-páros engedély nélkül le akarta zárni. A minisztert szállító honvédségi autó megkülönböztető jelzését használva kerülte ki a lezárást jelző embert, majd a szerpentinen ütközött a raliautóval. A Blikk szerint a versenyző a rendőrségi nyomozás során tagadta, hogy tesztelte volna az autóját, és azt is, hogy átsodródott volna a felezővonalon, és ezzel idézte elő a balesetet. Ha bebozonyosodna a raliversenyző bűnössége, maximum egyéves elzárásra ítélhetik – írja a lap. A Híradó szerint a versenyautó pilótáját húsznál is többször büntették meg gyorshajtásért.