Mesterházynak nehezebb tovább csinálni, mint abbahagyni

Vágólapra másolva!
Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálják – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Elmondta, hogy a választás után "sok mindenen gondolkodott", de nem ajánlja fel a távozását: folytatja, akkor is, ha nehéz. 
Vágólapra másolva!

"Kampányban egy jelölt a kétely legkisebb jelét sem mutathatja, mert azzal a sajátjait is elbizonytalaníthatja. Ha nem a győzelemről beszél az utolsó pillanatig, akkor rosszul kampányol" – mondta a Népszabadságnak Mesterházy Attila.

Arra a kérdésre, hogy milyen mértékű eredménynél fontolta volna meg a lemondást, a politikus azt válaszolta: néha nehezebb tovább csinálni, mint abbahagyni. "Minden kritikát elfogadok és megfogadok, de szerintem ebben a speciális helyzetben sokkal nagyobb kárt okoztunk volna, ha nem visszük tovább a folyamatot" – fogalmazott, utalva arra, hogy arra kaptak felhatalmazást, hogy végigvigyék a három választást.

Mesterházy szerint minden olyan hibában, amelyet az eredmény kiértékelése során felsorolt, van személyes felelőssége. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elmúlt években kollektív munka zajlott, és közös döntéseket hoztak, a legtöbbször egyhangú támogatással.

Az MSZP elnöke úgy véli, a többi párttal kiszélesített szövetség megkötésekor óriási volt a nyomás a szereplőkön, és ez a nyomás egyetlen irányba mutatott: a teljes összefogás felé. "Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálnak ugyanazért" – fogalmazott.